17 April 2018

My first TVC

This month Surubaya have new program that successfully grab attentions from everywhere. Yes it is, Surabaya bus. New mass transportation which you only need to pay by plastic trash, no money accepted. Now Surabaya have 8 bus that has been operated to provide the city route from Ahmad Yani street to Rajawali Street, start and end from Purabaya Station. This bus is managed by Surabaya Transport Department (my office) and as public relation, my team's job is to announce the good news to Surabaya citizen. We make short video to socialize how to replace your plastic trash to bus ticket. Honestly, the planning for bus launching by Mayor Risma in the end of March is quite in a hurry, since the are some technical preparation that has not been done yet. You can imagine, H-1 we still doing recording for voice over bus stop (the voice that every time announce you the nearest bus stop) and also we still producing this video.

When the idea to make this video come, my department was collaborate with Dinas Kebersihan and I was lead the project. Because we only have short time, then there are no time to looking for the talent, so I point out my self to be :D. For almost three years working here, producing a lot of video, directing video production behind the camera then finally I can see my own face on the video. I did not have many preparation though, I even wear the same clothes for 2 days production. So the point of this post is not the profile of the Surabaya Bus Station (you can follow @dishubsurabaya @SurabayaBus for further information) but about my first TVC (TV Commercial) Hahaha :D


Here I attach you my video, which you can also see the other video by Surabaya Transport Department. Don't forget to subscribe and follow our account, and also follow my instagram account won't harm you as well :p


Link : https://www.youtube.com/watch?v=CsjTz_VX3Bc
Share:

3 April 2018

Starting to Be Minimalist

Hello there,
Lately I like to go blog walking online. Until finally I found Maurillaimron blog that bring me to 'Pick a Lime' youtube channel. I enjoy reading and watching these person because they give me new perspective on my live. One item I can mention is that Living Minimalist, live decent and grateful with everything that we have. Get rid of something unnecessary in our house including stuff (clothes, book, etc). So the concept of this lifestyle is that we are happy as human being not depend on something we own. ** Sorry if my explanation confusing you :p

Long story short, I want to adapt this lifestyle in my life. Becase I always have feeling that I never had enough of stuff. Yes, you know, with the ease of online shopping right now through Instagram and application sometimes I willing to buy something just because they are cute (not because I need it). Fortunately, I rarely buy my own clothes, bcs my mother always pass her clothes on me (we have same body size). So there are a lot of my mother's clothes in my cupboard that I haven't use it yet. Right now I life on my parents house, that I think have lot of stuff especially furniture. And I dont wont to have the same when I have my own house. 😢😢😢

Now I still learn to adapt this to my daily life. This week I plan to declutter my stuff in my room and donate the unwanted stuff. This could be hard work, since I easily save some memorial piece in my drawer until full. Wish me luck !! I also like the way Pick a Lime organize everything in life. Like how to be a morning person and how to clean our fridge.

I cant wait to watch all of her video. If you also curious about this issue go to youtube and simply search those keyword. 😀😀😀
Share:

28 Maret 2018

My Support System

Sudah lama pengen posting tentang ini tapi selalu kesela dan baru hari ini semangat lagi. Jadi ku mau sebutkan close people around me yang selama ini banyak hadir dalam kehidupan ku 😆😆😆.

HILMIA
Sudah bergelar Master :D
Ini temen SMA ku di Malang. Selama tiga tahun kami berdua tinggal diasrama dan sekamar terus (padahal tiap tahun kamar selalu di rooling). Dia berasal dari Trenggalek dan kupanggil dia dengan sebutan Koty sampai sekarang. Krn sudah sekamar lama maka kami berdua sudah sangat mengenal kebiasaan baik dan buruk masing masing. Bahkan kalau mau cerita bagaimana pertama kali bertemu dia masih ingat betul (katanya aku sering nangis waktu hari hari pertama di asrama,padahal enggak haha). Saat liburan kami juga sering sewa CD bareng dan nonton di laptop secara diam diam. Kami juga kompak banget klo ikutan lomba, pernah juga menang lomba LKTI di malang dulu. Sekarang dia uda jadi ibu dari 1 orang bayi lucu 😀

+ Care banget sama temen
+ Pintar dan kritis
+ Kadang cerewet ( klo uda bahasa daerahnya keluar jadinya lucu)
+ hemat dan suka menabung
+ suka merajut. Makasih ya aku dirajutkan 1 tas. Love it


BETTY
Kini tinggal jauh di luar Jawa :(
She is my private doctor !
Betty, orang paling pintar di Man 3 Malang. Adik kelasku yang sekamar juga dgn aku selama 2 tahun. We share almost everything. Kami dan koty nenek juga cocok banget klo uda nonton High School Musical, bisa ketawa nggak berhenti 😆😆😆. Betty ini anak juragan telur ayam, jadi kadang kami sekamar berkesimpulan kalo dia pintar sekali krn banyak makan telur dr kecil hahaha. Rasa rindu kami terbalaskan ketika betty studi di Surabaya. Jadi kami banyak habiskan waktu nongkrong dan shopping bareng (selera belanja sama plek). Lalu dia menikah kupun tak percaya, she growing up to be wife sekarang. Padahal sebelumnya klo ketemu/tlp bisa cerita galau galau lebay ngetss 😂😂

+ My sister, kadang suka ngalem ke aku dan ku rindu itu (skrng ngalem ke suamiknya). Betty sering ceritakan aku ke temen2nya, sampe temen2nya bosan 😁😁😁
+ klo ngomong cepet sekali
+ suka makan tapi g bisa gendut
+ loyal banget ke temen
+ nggak bisa marah
+ SMILE everytime everywhere


IPA 2 SQUAD
Saat semua masih SINGLE, sekarang sudah TAKEN !
Ini squad ku sekelas SMA. Personelnya ada 7 plus koty juga. Kami sekelas dari kelaz 2-3 di IPA 2. Kalau teman sebangku ada si Marlina, yg berkacamata itu dan dibilang kami mirip. Oke mari kusebutkan satu satu

MARLINA : She is the genius. Lulusan farmasi UB dan skrng lg dpt beasiswa studi di UI. Dia juga my personal apoteker dan saat sebangku dia banyak bantu aku belajar. Karena FYI diantara mereka semua, aku yg paling lemah dibilang IPA 😭😭😭.

OPHA : kalau opha satu2nya anak yg nggak diasrama. Saat SMA dia adalah yg paling update soal teknologi. Saat kami belum punya laptop dan kamera dia sdh bawa dikelas. Kami cuman bisa minjem aja 😁😁😁. Klo liburan kami yg anak asrama kadang sleepover di rumah dia. Sambil menikmati gratisan WIFI, heaven sekali dirumah ophaa 😙😙😙. Opha ini jago matematika dan kimia lhoo

RILLA : Ku adalah satu satunya temen dia yg selalu salah nulis nama lengkapnya rila. Entah itu kelebihan L atau W (Selalu !!) Rila ini dewanya Matematika, aku jadi malu klo remidi dan minta ajari rila. Hehe makasih rila 😙😙 Selain d rumah opha kami jg sering ke rumah Rila (deket Gn. Semeru). Rila ini sangat sistematis orangnya, primpen dan in detail sekali. Suka tempel kata kata motivasi di mading dan kamarnya selalu rapi 👍👍

SOFFA : soffa kami panggil dengan Cubby. Aku kurang tau gmn sejarahnya setauku karena dia pipinya cubby. Diantara kami anak asrama yg lain hanya cubby yg asramanya di gedung baru (kami ada digedung lama, lebih tua). Cubby ini brilliant di kimia dan masuk ke informatika telkom bandung (Keren syekali kan 😍😍😍)

LALA : Ini temenku sekamar waktu kelas 1. Tapi cuman satu tahun saja. Tapi banyak kenangan tak terlupakan dgn dia,dulu dia sgt cubby dan lucu namun skrnh sekurus aku. Diantara kami semua lala punya kreatifitas yang paling oke. Oiya anaknya juga lucu banget namanya Gamal

NENEK : Nenek adalah teman yang memperkenalkan aku tentang indahnya keliling dunia. Nama aslinya adalah Tsabita tapi kami memanggil dia dengan nenek atau uyud, hehe maaf ya nek. Diantara kami semua nenek masuk ke kelas IPS, pintar bahasa inggris dan suka traveling, aku ketularan juga dari dia. Saat aku kuliah di Surabaya ternyata nenek se fakultas sama aku, jadi kami masih sering bertemu dan jalan bareng.

RIZA DILDUL
Master of Journalist nya Indonesia
Ini teman ku saat kuliah di Unair, dia berasal dari Trenggalek dan ternyata juga temen SMP nya Hilmia. Cocoklah kami karena sama-sama dari desa (Aku banyak habiskan waktu di Tulungagung). Kami berdua punya kesukaan dan hobi yang sama yaitu dibidang Jurnalistik. Sering juga sekelompok nugas bareng dan main-main bersama. Dildul ini jago sekali menulis dan selalu punya pemikiran kreatif. Punya segudang prestasi dan mimpi yang buat aku kagum dengan dia. Saat dia kerjakan skripsi aku bantu  dengan terus semangati dia untuk ontime, krn kadang suka ngaret haha :D. Saat kami punya mimpi yang sama yaitu study aboard, alhamdulilah dia duluan yang berangkat ke UK. Tapi dildul selalu kasih semangat dan mengingatkan aku tentang kerasnya dunia dan tentang pentingnya stay low and humble. I miss her so much :D

+ Kadang bisa childish banget lalu berubah jadi dewasa banget
+ kreatif dan suka tantangan
+ Tidak bisa diam, selalu gerak dan ngomong hahaha
+ kadang suka ngaret klo janjian :p
+ pinter banget nabung buat beli barang-barang yang dia pengenkan
+ selalu kangen Ibu Bapak dan Sodara2nya di Kampung halaman
+ temennya BANYAKKKKKKK banget
+ Sekarang udah jadi jurnalis kece di Jakarta Post !

See you on Top Dul :D



CINDHY
MIss No Drama-Drama Club !
Teman kuliah yang baru akrab di semester 5 kebelakang. Lalu kami banyak sekelompok nugas bareng dan ternyata GEMINI attachment kami kuat sekali hahahha. Oiya ada satu lagi temenku namanya ZIA. Kami sering 3 serangkai kalo dikampus khususnya nugas, krn entah kenapa kami saling melengkapi gitu :P
Singkat cerita aku sekarang kerja ditempat kerja cindy yang lama. Jadi masih sering kontak-kontakan, dan since then cindy adalah teman curhat ku yang terdekat. Karena dia di Surabaya juga, jadi kami sering bertemu untuk ngobrol. DIa asik sekali untuk dijadikan teman bicara, khususnya dalam menghadapi masa-masa dewasa seperti saat ini. Dia yang rajin mengingatkan bahwa ada dunia nyata yang harus dihadapi dengan tangguh daripada menghabiskan waktu menye-menye. Life is tough ! :( thank you my personal advicer

+ Nikah sama temen sekantor
+ Hemat nya minta ampun
+ Tangguh dan sangat pintar ber-Lamis

KARIN
Temen tangguh liputan keliling Surabaya
Yang ini temen kerja, tapi sekarang sudah resign. Dulu jaman awal-awal kerja aku selalu liputan sendiri kemana mana. Naik motor sendiri iya. Lalu beberapa bulan kemudian hadirlah karin menemani, karena saat itu seruangan aku sj yang cewek, jadi senang deh ada temen ngobrol cewek. Untungnya karin bisa nyetir R4, jadi kami banyak habiskan waktu liputan naik mobil dinas kantor, yang tua sekali mereknya Espass. Saking tua dan ringkihnya kami selalu sambat klo naik ini, mana nggak ada AC nya juga. Dan mobilnya ini setirnya berat gila, tapi karin dan mbk erny bisa nyetirnya *Kagum*. Setelah karin resign, kini tim ku ada banyak sekali, jadi nggak kesepian lg.

+ Yang paling cantik se kantor, sampek semua naksir hehe
+ Sudah ku anggap adik sendiri
+ Sosok yang mandiri
+ Koleksi make up dan kemampuan make up nya JUARA


*****************

Oke readers, sementara itu dulu yaa. sebenernya masih banyak yang mau kusebutkan lagi disini, tapi mungkin next post aja yaaa. Thanks for reading

You are all have special place in my heart, dear Friend <3 br="">
Share:

21 Maret 2018

Singapore, Vacation This Year

19 Februari 2018,


I ever told to my self, that I should go by plane once a year, where ever it goes. Alhamdulilah, it almost happen as i plan. In 2016 i went to Bali for World Culture Forum, in 2017 we have our honeymoon in Malaysia and this year Allah give us chance to go to Singapore. A country that very close to Indonesia, but I just get the chance to know to visit this year. Fortunately, my trip was free, because this trip was paid by my office boss, together with my other 2 guys. So there are 3 people including me who got this 'price', and I decided to take my husband with me too.

DAY 1

We got flight at 3 p.m but I am so upset because the flight was delay until 4 hours. Our planning to arrived at SG before night failed. We finally take off at 7.30 p.m which is tiring and we did not got any compensation (Honestly, we are starving and thirsty). We get to the Changi AIrport at 11 p.m and miss the public train. Then we decided to take the Uber Taxi which is more expensive. As we got to the hotel, there are another drama for us and it was at 12 p.m MID NIGHT. The receptionist said that her system only record one room for us, which we actually book for 3 room at that night. She said that there are no room left. Ya Allah, we are so tired of delay and now we should deal with the hotel reservation problem. I thought, where we can got room in the middle of the night and of course if there is, it would be very expensive. But then I try to persuade her to do double check, because my payment for 3 room has been confirm by the system. After all of this tiring conversation, She finally said that she found our room and she said sorry for us because she didn't clearly see our code booking. Alhamdulilah. After we put all the stuff in the room, we go out for very late dinner. We found one restaurant near Masjid that still open and I order 'Nasi Lemak'.

DAY 2
Because the incident at first day, we only have an effective day for strolling around this day. So we set up early, have breakfast, buy the STP (Singapore Touris Card) and heading off to Sentosa Island. One of my friend have already going here, so he guide us along the way, especially to find the way. We did not enter the Universal Studio tho, because there are limited time, then we only took picture in front of it. Afterward, we take bus to Garden By The bay (we bought the ticket online before arrival) and spent day to afternoon in here. At 5 pm it was start rain very very hard, so we did not have enough time to take picture in Singapore statue. Then we go to Bugis to buy souvenir and eat at Qiji Restaurant. We took almost 20.000 step of walk this day (I recorded in my smart phone) and we still stoping by to Little India and have dinner there.

DAY 3
Dont really have enough time for another trip, because we need to go back to the airport soon. My flight was at 11 am and surprisingly the MRT on airport route was in trouble. Then the operator manage all the passengers to take bus which is twice longer.  As we arrived at airport we run away to do check out and so sad we dont have time to change/return the STP card (Take the 10 dollars deposit).

*****

Lesson learn :


1. Singapore is smart city. They are small and manageable. The area is not even larger than Surabaya city.
2. No garbage in town. Every corner is clean
3. The architecture is their main attraction. especially the Garden by the bay, we Indonesian often taken for granted our natural creature, such as forest and rain fall. But Singapore, the country that have limited source of natural attraction, they can create an indoor garden and that all amazing. They even successfully planting the cheery flower and blooming this month.
4. The city is really quite, not many people in the street. or maybe because I went there when it was holiday :D
5. EXPENSIVE ! Compare to Malaysia, I would rate Singapore as an expensive  country. Food price for one serve cost around 50.000 rupiah. Therefore, for three days living here we probably spent around 3million rupiah


Alhamdulilah, thank you Allah for this precious opportunity to see another side of the world :D
Share:

My first post at 2018

I promise my self to write in my blog again. Promise that I never fullfill it all the time until now is March already. So hear we go, I just write whatever come up in my brain. Lets pretend that this is a new blog, and this is my first post :D

So here a little update of my life so far, 
1. I will turn 27 this year, which is quite supprising for me, means that I will face a real adulthood path
2. In May I will celebrate my second anniversay, yeay. I love my husband. There are a lot of things we need to learn everyday everytime. Because yes, marriage is never ending task. But i enjoy it, much
3. I will reach my third year working here in my office. So far so good, but I start feeling that I need another chapter. So I will trying another opportunity I thought
4. The #TTC things is always on my first priority. Cross finger !
5. After reading someone writing about Working Mom world, now I switch my way to be career woman.
6. This year we move in another house. Learn how to built relationship with my neighbourhod as Mrs. F, we join local meeting every month and so on (I also decorating this house, this part is my excitement)
7. As my #TTC efford we begin healthy life, doing more exercise, diminishing stressful things, and also avoid some ( I mean a lot of) food :)
8. Learning english? I often giving up on this. But see, I try to write this on english and I hope I can constantly come up with english



****
I think thats all for my life update. Bye for now :D
Share: